ACA Nederland Intergroepvergadering

 

 

Notulen 26 oktober 2019 

Starttijd : 12:30 – 15:30

Plaats : Fabritiuslaan, Eindhoven

 

Lykele is voorzitter, Anouk notuleert

 

Gelezen:          Meditatie op blz 502 BRB

                        Commitment to service op blz 601/602 BRB

 

Rondje groepen :

Arjan, Den Bosch woensdag, er is onlangs een experiment geweest om mensen online te laten participeren in de meeting. Dit gaat goed.

Anouk, Zondag Amsterdam, De meeting loopt goed. Er zijn meestal 5 tot 8 mensen

Bonnie, Zaterdag Eindhoven, groep loopt goed. Er zijn 5 tot 12 personen. De groep is gezond.

Imke, Dinsdag Eindhoven, Meestal zijn er 8 tot 15 mensen

Dirk, Maandag Peer, De meeting komt heel traag op gang. Voorlopig zijn er nog maar 2 vaste mensen

Monia, Brussel, De meeting gaat beter. Eerst waren er 3 leden, nu 2 erbij

Rovanna, Zondag den Bosch, de groep is recent weer opgestart. Er zijn veel serviceposities open. Er zijn 3 tot 8 personen

 

Notulen

Op pagina 2 wordt feedback gegeven. Het stuk wat geschreven is rondom het wegstemmen van de voormalige vertaalcoordinator is te summier en zou meer informatie moeten geven. Ook wordt voorgesteld om de voormalige vertaalcoordinator een woord van dank te geven.

 

 

Jeroen, die nu vice-voorzitter is, zou opnieuw ingestemd moeten worden, omdat hij nu min of meer in deze rol is geduwd.

 

Arjan zou tezijnertijd de website willen moderniseren en er ook kleur in willen brengen. Dit zou met een team met een paar mensen gedaan moeten worden. Als groepsvertegenwoordigers in de groepen willen aangeven, dat we hiervoor personen zoek, heel graag.

 

Bonnie heeft een financieel verslag. Sinds de laatste vergadering is er alleen geld binnengekomen. De retreat heeft voornamelijk ook middels de 7e traditie een plus gegeven, waar eerst een min werd verwacht, gezien het magere aantal inschrijvingen.

 

Jason heeft 2000 euro aan literatuur in voorraad. Er is een nieuw beleid bij WSO literatuur, waardoor het nu ook makkelijker wordt om kleinere hoeveelheden te bestellen en er niet perse hele dozen besteld hoeven te worden. Bonnie stelt dat het idd verstandiger is om de voorraad wat kleiner te houden, zodat het geld op de rekening blijft staan en beschikbaar is voor het printen van de Nederlandse vertaling 12 & 12.

 

Er is een beschadigd boek. We willen het graag doneren ofwel aan Peer ofwel aan Schiedam. Er wordt over gestemd. De keuze wordt Peer en Dirk neemt het boek mee.

 

Er is een retreatcommissie bereid om de retreat 2020 te organiseren. Matthew is hiervan de secretaris. Zij hebben 3 locaties op het oog in Nederland, waar deze retreat gehouden zou kunnen worden.

Er wordt gestemd, of we uberhaupt een retreat willen houden. 5 stemmen voor retreat, 0 tegen en 1 onthoudt zich. Wij zullen spoedig, in een spoedvergadering hierover verder praten.

 

Voorstel is om de prijzen van de literatuur te verhogen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn :

BRB                 25

SWB                 16

LLWB               17

Er zijn officiele richtlijnen over hoeveel marge je mag hebben etc. Volgende intergroepvergadering zullen we er verder over praten en komt Jason met een concreet voorstel met prijzen.

 

Anouk zal voor de volgende vergadering een opzet maken voor de funktie-omschrijvingen en eisen met betrekking tot de funkties. Allereerst zoeken wij een eventscoordinator en iemand voor de vertaling ( Jeroen zou dit nog eventueel tijdelijk doen tot aan het printen van de 12 & 12. ).